Kunne du tenkt deg en overnatting i nasjonalparken? Les mer her:

Reiseplan:

Avgang Røros: 08.00

Ankomst Synnervika: 08.30

Avgang Fæmund 2: 09.00

Ankomst Røa: 09.30

Da går vi….

Vi vil gå i nydelig terreng langs røavassdraget som renner ut i fra Rogen. Her er det nydelige vassdrag med både rolig vann og fossefall. Vi vil raste ved «litj-helvete» før vi går og finner oss en passende leirplass.  Etter vi har rigget oss til så legger vi fra oss tunge sekker og tar en gåtur i det nydelige området, det er muligheter for fiske, besøke en åpen bu, eller rett og slett rusle litt på egenhand.  Det er ikke langt å gå til nydelige strenger for bading om været tillater det.

Utpå ettermiddagen samles vi for middag ved leirplassen.  

Dag 2:

Morgen: Frokost og nedrigging av leirplassen

Dagens vandring går ned på den andre siden av Røa. Vi vil gå innom DNT hytta ved Røvollen for en liten rast, deretter går vi ned til kaia for å vente på båten.

Ankomst kaia 14.00

Avgang båt 14.45

Ankomst Synnervika: 15.30

Ankomst Røros 16.15

For hvem passer denne turen:

I utgangspunktet for alle, det er ikke spesielt langt å gå, og når vi har kommet til leirplass er det opp til hver enkelt om man ønsker å gå mer for å utforske område, eller om man vil henge i hengekøya og lese bok.  

Hva skal jeg ha med:

Du må ha med egen sekk med følgende innhold:

-sovepose og liggeunderlag

-ekstra skift 

-longs, tykk genser, lue

-fulladet mobil

-mat for turen

-drikkeflaske

-spiseplate/bestikk

-dopapir/toalettsaker

Komplett pakkeliste kommer på mail i god tid før turen starter.  Dere får utdelt hengekøye før avreise som må bæres selv.  Det er også med tarp for å henge over hengekøye om det er fare for regn.

Din guide har med førstehjelpsutstyr og det nødvendige om noe skulle oppstå.  Vi sørger for at du skal ha en trygg og god naturopplevelse, og vi vil sette fokus på hvordan man skal te seg i en nasjonalpark når det gjelder søppelhåndtering og bruk/ikke bruk av bål.  Det er vanlig å møte tamrein i nasjonalparken, og vi skal selvsagt ta hensyn til det. Se og ta bilder, men ikke følge etter dyra.  Det er sjeldnere å møte på andre dyr, da de er veldig var for mennesker, men elg og storfugl kan vi være heldig å se.

Med forbehold om dårlig vær eller kansellert båt så kan turen bli avlyst. Dette vil i såfall bli varslet snarest mulig. Som regel vil dette gå fint i sommerhalvåret.

Pga. Covid 19 vil vi at alle har med egen mat og håndterer mat på egenhånd.  Hygiene er vanskelig å holde 100% i marka, så ta gjerne med en liten spritflaske for håndvask med på turen. 

Pris kr. 2.500,- pr. person inkludert hengekøye, guide, transport Røros/Synnervika og båtbillett med Fæmund 2.

Påmelding sendes til post@rorosguide.no senest 3 dager før turen starter.  Har du spørsmål så er du velkommen til å ringe undertegnede!

Vi gleder oss til å ha deg med på tur!

NB! Vi har begrenset antall plasser, så vær rask!